Ήθελαν να ψηφίσουν φανερά

E-mail Εκτύπωση PDF

Πολλά ευτράπελα σε διάφορα εκλογικά τμήματα της Αιτωλ/νίας, μεταφέρουν δικαστικοί αντιπρόσωποι, που σε μερικές περιπτώσεις, βρέθηκαν και σε δύσκολη θέση, απέναντι σε συμπεριφορές μελών κομμάτων

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά, σημειώθηκε σε εκλογικό τμήμα δημοτικού σχολείου του Αγρινίου, όπου η δικαστική αντιπρόσωπος, εμβρόντητη κάποια στιγμή, διαπίστωσε την παρουσία περίπου δέκα μελών κόμματος, που ήρθαν σε… παράταξη και μερικοί από αυτούς, παρακάμπτοντας και την σειρά, ζήτησαν επιτακτικά να ψηφίσουν φανερά.

Η νεαρή δικηγόρος, που να σημειωθεί πως ήταν μόνη της, αφού δεν υπήρχε εφορευτική επιτροπή, όπως έγινε και στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση, προσπαθώντας μάταια να πείσει τα μέλη του κόμματος, πως αυτό απαγορεύεται από την εκλογική διαδικασία.
Όμως υποχρεώθηκε φοβισμένη να υποχωρήσει, μπροστά στην επιμονή των συγκεκριμένων ψηφοφόρων, που δεν έπαιρναν από λόγια, ενώ την ίδια στιγμή, έντονη ήταν η δυσφορία για το θέαμα από τους υπόλοιπους πολίτες, που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους. Προτιμήθηκε πάντως, για ευνόητους λόγους, να μην δοθεί συνέχεια και δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.
Πάντως,  τέτοια περιστατικά δεν θα πρέπει να ξενίζουν, αφού συμβαίνουν σε εκλογική διαδικασία και δικαστικοί αντιπρόσωποι λένε πως τα έχουν αντιμετωπίσει και άλλες φορές.